BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OLAF-nál köt ki a gigantikus közbeszerzési kiírás

Sosem látott összegű, 500 milliárdos keretösszeggel jelent meg egy közbeszerzési felhívás a Közbeszerzési Hatóság hivatalos lapjában. A tendert a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. () hatáskörébe tartozó energiahatékonysági beruházások megvalósítására írták ki. A pályázat legfeljebb három nyertesével négyéves keretmegállapodást írnak alá. A körülmények miatt az Együtt az OLAF-hoz fordul - számolt be a Napi.hu.

A portál tudósítása szerint az NFSI - amely a közszféra energiahatékonysági  beruházásait és a lakossági pályázatokat is kezeli - a tendert követően csak keretmegállapodást köt négy évre a győztesekkel, a konkrét feladatokról majd azután kérnek ajánlatokat. A kiírás azt tartalmazza, hogy az energiahatékonysági beruházásokat - amelyek a fűtési hálózat korszerűsítését, hőszigetelést, nyílászárók cseréjét és kiegészítő építési munkákat is magukban foglalnak - állami, önkormányzati, rendészeti, egészségügyi célú, sokszor műemlék épületekben kell végrehajtani majd.


A pályázóknak rendelkezniük kell többek közt a közbeszerzés tárgyát képező energetikahatékonysági beruházások elvégzéséről referenciákkal, továbbá a legutóbbi három üzleti évben (vagy a működési idejük alatt) összesen legalább 3 milliárd forint nettó árbevétellel, magasépítési kivitelezésből pedig 2,6 milliárdos bevétellel.

A Napi.hu érdeklődött a NFSI-nél, nem elírás-e a hatalmas keretösszeg, illetve nem tartanak-e attól, hogy az EU kifogásolni fogja a versenyt korlátozó megoldást, és az összeg ilyen módú felhasználását. A szervezet a fejlesztési tárcához irányította az újságírókat, az viszont vissza a NFSI-hez.

A rekordösszegű közbeszerzési kiírás miatt az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs blogján bejelentette, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.