BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az HBO 250 ezer dollárral szúrná ki a hackerek szemét

Az HBO ezzel a „potom” összeggel próbál plusz egy hetet szerezni, miután a hekkerek 6 millió dollárt követelnek tőlük.

Ahogy azt korábban megírtuk számítógépes kalózok 6 millió dollárt követelnek az HBO-tól olyan adatokért cserébe, amelyeket az amerikai televíziós társaság informatikai rendszerébe behatolva loptak el. Ilyenek például a Trónok Harca legújabb epizódjai és bizalmas belső cégadatok, levelezések, köztük Leslie Cohen alelnök egyhavi e-mailjei is. Üzenetüket Richard Pleplernek, a vállalat vezérigazgatójának címezték, és azt követelték benne, hogy három napon belül fizessék ki nekik bitcoinban az összeget.

Az HBO a 17. társaság, amelyet megzsaroltak. Forrás: AFP

A csatorna most 250 ezer dollárt ajánlott fel a hekkereknek, hogy nyerjenek plusz egy hetet – derült ki egy informatikai dolgozó levelezéséből. Ezalatt az idő alatt a cég elérheti a dolgozóit és forgalmazóit, nyilvánvalóvá tegye számukra a helyzet súlyosságát. Az HBO-nak emellett még arra sem volt ideje, hogy alaposan átnézze az eddig kiszivárgott adatokat, és a bitcoin-tranzakcióhoz szükséges infrastruktúrája sincs meg. Egy, a vizsgálathoz közel álló forrás szerint ez a taktika egyenlő a kudarccal, és a követelőknek való engedéssel – írja a MarketWatch.

A kalózok állatása szerint összesen 1,5 terabyte-nyi adat került a tulajdonukba. A cég informatikai rendszerébe való behatolás hat hónapnyi erőfeszítésükbe került és ennek a „munkabérét” akarják. Az HBO a 17. társaság, amelyet megzsaroltak, és csak három utasította vissza a fizetést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.