BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb merényletet követtek el éjjel Barcelona közelében

Csütörtök éjjel Barcelonától nem messze, Cambrils tengerparti üdülővárosban történt gázolásos merénylet, amelyben heten sérültek meg. A támadókat a rendőrök lelőtték.

A katalán rendőrség agyonlőtt négy feltételezett terroristát, egyet pedig halálosan megsebesített egy éjszakai akcióban, melynek során szintén gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában – írja a HVG. A támadókon robbanómellények voltak, amiket a rendőrség az akció után felrobbantott.

A támadás során a merénylők összesen hét embert sebesítettek meg, kettőt közülük súlyosan. A sérültek között van egy rendőr is.

Az esettel kapcsolatban péntek reggel Joaquín Forn katalán belügyminiszter elmondta: a gázolást ugyanúgy követték el, mint a barcelonait, a két eset összefüggésbe hozható egymással. Arról azonban, hogy a hatóságok mi alapján látnak kapcsolatot a merényletek között, a politikus nem beszélt. Megerősítette ugyanakkor, hogy a barcelonai merényletben gázoló kisteherautó sofőrje még mindig szökésben van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.