BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Volt katolikus szerzetes perli a kozmetikai óriásvállalatot

Szabadalmaztatott öregedésgátló technológia ellopásával vádolja a L'Oreal kozmetikai óriásvállalatot az amerikai szövetségi bíróságon egy volt katolikus szerzetes, aki a formulával készült krémeket árult, hogy így szerezzen pénzt az elesetteket segítő munkájához.

Szabadalmaztatott öregedésgátló technológia ellopásával vádolja a L'Oreal kozmetikai óriásvállalatot az amerikai szövetségi bíróságon egy volt katolikus szerzetes, aki a formulával készült krémeket árult, hogy így szerezzen pénzt az elesetteket segítő munkájához.

Dennis Wryzykowski és cége, a Carmel Laboratories bírósági keresetéhez a Massachusettsi Orvosi Egyetem is csatlakozott, amely 2009-ben kifejlesztette a formulát, és a szabadalom használatának jogát az egykori szerzetes cégére ruházta át. A kereset szerint az Easeamine névre hallgató krém az egyetem két tudósának felfedezésén alapul, akik arra jöttek rá, hogy az emberi szívben található adenozin nevű kémiai összetevő segít megőrizni a bőr rugalmasságát. Feltételezésük szerint a L'Oreal tisztában volt azzal, hogy már szabadalmaztatták a technológiát, és annak ellenére, hogy a hasonlóság miatt nem tudták szabadalmaztatni a saját eljárásukat, mégis egy sor saját terméket dobtak piacra a formulával.

Dennis Wryzykowski egy interjúban azt mondta, a formula felhasználásával készült krémet 65 dollárért (17 ezer forintért) árulta tubusonként az interneten, hogy így gyűjtsön pénzt segélyalapja börtönrabok, drogfüggők és iskolás gyermekek közt folytatott jótékonysági munkájához. Úgy véli, a L'Oreal termékei tönkretették az üzletét, a bevétel elmaradása miatt el kellett adni egy spirituális közponnak szánt ingatlant, és idő előtt be kellett fejezni más karitatív munkákat.

A L'Oreal megrabolta a szegényeket

- fogalmazott a volt katolikus szerzetes.

Az óriásvállalat a kereset elutasítására kérte a bíróságot Delaware-ben, mivel véleményük szerint a termékeiknél alkalmazott felhasználási mód nem sértette meg a Massachusettsi Egyetem szabadalmát.

Miközben csodáljuk a célját annak a munkának, amit ez a két szervezet együtt végez, nem találjuk megalapozottnak az állításokat

- nyilatkozták a L'Oreal képviselői.

A formulát feltaláló két tudós egyike, a mára nyugdíjba vonult James Dobson Jr. szerint a technológia több millió dollárt érhet. Mint fogalmazott, nagyon dühítő, hogy a L'Oreal tudott a szabadalom létezéséről, mégis megsértette, és ráadásul egy nemes célért dolgozó szervezetnek is ártott ezzel. Dennis Wryzykowski a massachusettsi Millburyben vezeti vallási közösségét, amely 2008 óta nem tartozik a katolikus egyházhoz, jelenleg nonprofit szervezetként működik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.