BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hazaengedték Gyárfás Tamást

Házi őrizet elrendelését indítványozta csütörtökön a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsítottként kihallgatott Gyárfás Tamás ellen a Fővárosi Főügyészség, ennek értelmében a volt úszószövetségi elnököt hazaengedik.

Ha az ügyészség nem előzetes letartóztatásra, hanem a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, az őrizetbe vételt meg kell szüntetni – közöle a főügyészség. Ennek megfelelően

a Fővárosi Főügyészség a gyanúsított őrizetbe vételét megszünteti, és kiengedéséről haladéktalanul intézkedik.

Kitértek arra is: Gy. Tamás gyanúsítotti kihallgatása miatti panaszát elutasították: a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja egyértelműen fennáll, és kihallgatásakor a bűnügyi őrizetbe vétel törvényi feltételei is megállapíthatóak voltak, ezért a gyanúsítotti kihallgatás, valamint őrizetbe vétel törvényes és megalapozott volt; a főügyészség ezért a panaszokat elutasította – olvasható a közleményben.

Gyárfás Tamás megdöbbent és mindent tagad

Gyárfás Tamás gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította volna P. T.-t, hogy ölesse meg Fenyő Jánost – tudatta közleményben a gyanúsított védője, Bánáti János ügyvéd szerdán.

Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai kedden Budapesten fogták el, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda épületénél április 17-én
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

Gyárfás Tamást – hasonlóan az ugyanebben az ügyben március 22-én gyanúsítottként kihallgatott Portik Tamáshoz – emberölésre felbujtással gyanúsítják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.