Az ország egyik legnagyobb menza beruházása zárult Miskolcon. A borsodi megyeszékhelyen napi 10 ezer főt kiszolgálni képes főzőkonyhát adott át szerda délután a GasztVital Csoport. A Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskolában újonnan kialakított főzőkonyha egy régi, teljesen felújított épületben kapott helyet, s mostantól a miskolci diákok csaknem kétharmada számára készül itt az étel a legkorszerűbb konyhatechnológiával.
A GasztVital Csoport tavaly tavasszal nyerte el a Miskolc közétkeztetésére kiírt pályázatot, s cserébe vállalta, hogy tíz év alatt 85 millió forintért hajt végre beruházásokat.
Ehhez képest alig másfél év alatt 370 millió forintot fektetett be a miskolci közétkeztetésbe. Ebből messze a legnagyobb tétel a most átadott diósgyőri főzőkonyha, ami hozzávetőleg 300 millió forintba került. Maximális kapacitása napi 10 ezer fő, de már induláskor napi 8 ezer személyt fog ellátni.
Az új főzőkonyha jóvoltából kiszámítható, egységes minőséget lehet biztosítani a város oktatási intézményeiben, ráadásul hatékonyabb energia felhasználással.
Az épület felújítására és az új főzőkonyha kialakítására elsősorban helyi vállalkozók bevonásával kerítettek sort, a munkálatok csaknem egy éven át tartottak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.