BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halottak napján pótlóbusz jár a temetői villamos helyett

Mindenszentekkor villamospálya-felújítás lesz a Fiumei úton, így Budapest egyik legnagyobb temetőjéhez, az Új Köztemetőhöz villamossal nehezebb lesz eljutni.

Villamospálya-felújítás lesz október 14-től a Fiumei úton a Népszínház utca és az Orczy tér közötti – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A várhatóan december közepéig tartó felújítás ideje alatt

a 24-es, a 28-as és a 37-es villamos külső végállomásától az Orczy térig, illetve a Fiumei útig visz utasokat, az Orczy tértől a Blaha Lujza térhez, valamint a Keleti pályaudvarhoz villamospótló autóbusszal lehet majd eljutni.

A BKK közlése szerint kőbánya felől a belváros felé a 9-es buszt is érdemes igénybe venni, amely a felújítás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul. A gépkocsival közlekedőknek a Fiumei úton korlátozásokra kell számítaniuk.

Fotó: Kallos Bea / MTI

A Közlekedő Tömeg blog szerint a főváros két év késéssel, mindenszentek idejére tervezett felújítás komoly fennakadáshoz vezethet. A blog azt javasolja, hogy

a felújítást halasszák el legalább november 5-ig.

A villamosvágány felújítását az Orczy tér és a Teleki tér között végzi a BKV Zrt. Ezen a villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés nap mint nap:

nemcsak a 24-es, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos menetrend szerinti útvonala, de többek között a Nagykörúton közlekedő Combino villamosok is ezen a vonalszakaszon közelítik meg, illetve hagyják el a kocsiszínt.

Az érintett szakasz bonyolult vágányhálózatán számos úgynevezett kitérő és átszelés található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.