BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brexit: fontos, hogy megállapodjanak a felek

Megállapodás nélküli Brexit esetén a brit jegybank nem sokat tehetne a brit gazdaság megsegítése ügyében.

A Bank of England kormányzója szerint a brit jegybank nem sokat tehetne a brit gazdaság megsegítésére abban az esetben, ha Nagy-Britanniának nem sikerül megállapodást elérnie az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről.

Mark Carney, aki a Bank of England több más vezetőjével együtt kedden a londoni alsóház pénzügyi bizottságnak meghallgatásán vett részt, kijelentette:

a megállapodás nélküli Brexit nem a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság újabb fordulója lenne, hanem reálgazdasági szintű sokkot okozna a brit gazdaságban.

Fotó: AFP/Oli Scarff

Hozzátette: a pénzügyi válság idején a Bank of England, a világ más nagy jegybankjaival együtt, központi szerepet játszott a kárelhárításban, ám az esetleges megállapodás nélküli Brexit reálgazdasági sokkja közepette csak mellékszereplő lehetne.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.