BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika is normális mederebe akarja terelni a Brexitet

A rendezetlen Brexit pénzügyi kárainak megelőzését akarja elérni az amerikai tőzsdefelügyelet elnöke.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (Securities and Exchange Commission, SEC) elnöke szerint a brit kormánynak és az Európai Uniónak egyaránt lépéseket kell tennie annak megakadályozására, hogy az esetleg rendezetlen körülmények között lezajló Brexit károkat okozzon a pénzügyi szolgáltatások globális piacán.

Jay Clayton a Financial Timesnak adott, a londoni gazdasági napilap online kiadásán kedden ismertetett interjúban azt mondta:

szilárd kötelezettségvállalásokat szeretne látni mindkét fél részéről arra,

hogy az alapvető fontosságú piaci funkciók fennakadás nélkül működhetnek még abban az esetben is, ha az Egyesült Királyság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás érvénybe lépése nélkül lép ki az EU-ból.

Fotó: AFP / Alberto Pezzali / NurPhoto

Clayton szerint különösen aggályosak a nem központi elszámolású származékos kontraktusok piacának működését, illetve a befektetéseket kezelő alapok tevékenységét érintő hatások.

Brexit: megvan, hogy mikor szavaz a brit parlament

Theresa May bejelentése szerint a londoni alsóház a január 7-én kezdődő héten folytathatja a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló vitát.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.