BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Brexit miatt bajba kerülhet a királyi család

Újra előkerült az a válságterv, amit arra az esetre készítettek, ha a királyi családot ki kellene menekíteni az országból.

Elővették a britek a hidegháború óta porosodó, a brit királyi család kimenekítésére vonatkozó válságterveket, az ok pedig maga a Brexit volt – írja névtelen forrásokra hivatkozva a The Sunday Times.

A Portfolio szemléje szerint a megállapodás nélküli Brexitet követő esetleges

tüntetések és zavargások miatt pár hete már készülnek a válságtervek arra az esetre, ha ki kellene menekíteni a királyi családot az országból.

II. Erzsébet, brit királynő
Fotó: AFP

Ezek a kimenekítési tervek eredetileg egy, a Szovjetunióból indított nukleáris háborúra lettek kialakítva még a hidegháború idején, amiről csak annyit tudni, hogy ha életbe léptetik, akkor a királynőt és férjét kimenekítik Londonból egy ismeretlen helyre. Jacob Rees-Mogg konzervatív képviselő a Mail on Sundaynek nyilatkozva túlzásnak nevezte az evakuálási terveket és a hatóságok aggodalmát, hiszen a királyi család a második világháború alatt is Londonban maradt.

Brexit: Új tárgyalást akarnak a britek

Theresa May a tavaly novemberi megállapodással lezárult tárgyalások újbóli megnyitását kéri az Európai Uniótól.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.