BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Méreginjekciót kapott Texasban a rasszista gyilkos

A halálos ítéletet szerdán hajtották végre a dél államban a rasszista gyilkoson, aki brutálisan meggyilkolt egy fekete férfit.

John William Kingnek méreginjekciót adtak be azért, mert 21 évvel ezelőtt két társával meggyilkolta a 49 éves James Byrdöt. A fekete bőrű áldozatot egy teherautó hátuljához láncolták, és több kilométeren át száguldoztak vele, mígnem egy beton esőcsatorna szabályosan leszakította a férfi fejét.

John William King, a kivégzett gyilkos
Fotó: AFP

A 44 évesen kivégzett King nyíltan a fehér felsőbbrendűség elméletét vallotta (olyannyira, hogy testének ruhával fedett részén alig volt olyan négyzetcentiméter, amelyet ne borított volna valamilyen fajgyűlölő, illetve neonáci tetovált ábra, illetve felirat), és a bűncselekménytől azt remélte, hogy ösztönzőleg hat majd valamilyen, feketék elleni erőszakcselekményeket elkövető csoport összeverődésére.

A kivégzést a Texas állambeli Huntsville-ben hajtották végre.

Az injekcióban beadott méreg, a pentobarbital másodperceken belül hatni kezdett, a férfi még hallhatóan lélegzett néhányat, majd teljesen mozdulatlanná vált. Tizenkét perc múlva halottnak nyilvánították.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.