BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az idei nyár is klíma nélküli lesz az M3-as metrókon

A Fővárosi Közgyűlés elutasította azt a javaslatot, amely az M3-as metrók utólagos klimatizálására vonatkozott.

Valószínűsíthetően a következő nyáron is forróság lesz a metrószerelvényeken, a Fővárosi Közgyűlés ugyanis elutasította Ughy Attila (Fidesz) javaslatát, amely az M3-as metrók utólagos klimatizálására vonatkozott – áll a Világgazdaságnak küldött közleményben.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a témával kapcsolatban ezt írta:

Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.

Fotó: AFP

Vitézy Dávid szerint ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani. Az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban.

Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek

- mondta el Vitézy Dávid. A témával kapcsolatos Facebook-posztot itt olvashatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.