BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb álhírgyárra csaptak le a rendőrök

A nyomozás adatai szerint alkalmanként több százezer emberhez juttatták el a koronavírusos álhíreket.

Álhírgyáros szerkesztőket fogtak el a rendőrök. A több tucat álhírportál és a hozzájuk kapcsolódó Facebook-oldalak egyazon hálózat tagjai, amelyeken koronavírusos álhíreket osztottak meg – írj a police.hu. A köznyugalom megzavarására alkalmas tartalmakat

kattintásvadász címekkel látták el, hogy azokat minél több – a nyomozás adatai szerint alkalmanként több százezer – felhasználóhoz juttassák el.

Fotó: police.hu

Az oldalak szerkesztőinek az volt a célja, hogy az álhírek minél szélesebb körben terjedjenek, mert a kattintásszám után hirdetési bevételre számíthattak.

https://www.youtube.com/watch?v=QgM-Jepe6Rg#action=share

A nyomozók egy férfit és egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, akik az eljárás során szabadlábon védekeznek.

Fotó: police.hu

Korábban is több tucat álhírportált számolt fel a rendőrség. Ezeken az oldalakon több olyan hírt jelentettek meg valótlanul, amelyek azt állították, hogy Magyarországon több ember fertőződött meg a koronavírussal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.