BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az áprilisi gazdasági adatok letaglózóak lesznek

Az ipari teljesítmény Magyarországon 10, míg az EU egészében 12 százalékkal csökkent.

„Az áprilisi gazdasági adatok várhatóan letaglózóak lesznek” – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára az operatív törzs online tájékoztatóján.

A védekezés második szakaszába lép az ország, de az élet újraindítása azonban nem jelenti, hogy teljes mértékben vissza lehet térni a régi kerékvágáshoz.

Az ipari teljesítmény Magyarországon 10, míg az EU egészében 12 százalékkal csökkent.

Eredményesen küzdöttünk a koronavírus-járvány ellen, így elkezdhettük újraindítani az életet az ország egész területén – mondta el Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese az Operatív Törzs vasárnapi tájékoztatóján.

Schanda Tamás
Fotó: Móricz-Sabján Simon

A gazdaságban rég nem látott válsággal szembesülünk, az áprilisi adatok várhatóan letaglózóak lesznek. A statisztikák mögött magyar emberek, családok élete áll – idézte a politikust a Magyar Nemzet.

Schanda Tamás kiemelte, több programot is meghirdetett a minisztérium, az informatikai online alapozó tanfolyamra egy hét alatt már több mint 37 ezer ember regisztrált.

A nyolc hetes oktatás ingyenes és egyéni igény szerint oszthatók be az órák. Ez a képzés a feltétele a struktúraváltó képzéseknek és anyagi segítséget is nyújtanak azoknak, akik elvégzik, ugyanis hozzáférhetővé válik számukra a diákhitel speciális formája.

A piacképes tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy újra megerősítsük a gazdaságot, ezért támogatjuk az embereket abban, hogy bővítsék képességeiket – hangsúlyozta az államtitkár. Emlékeztetett, az oktatást a járványhelyzetben sem állították le.

Akadálytalan a forgalom a határon

Lakatos Tibor rendőr ezredes elmondta, minden határon akadálytalan a forgalom, mind a be–, mind a kilépés szempontjából.

A hatósági házi karanténban lévők száma 10 470-re csökkent. A hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését lehetővé tévő mobilapplikációnak immár 546 aktív felhasználója van, ezzel a rendszer egy egészségügyi kérdőív kitöltésére is lehetőséget ad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.