BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína szerint koronavírusos csirkeszárnyakat kaptak Brazíliából

A kínai hatóságok figyelmeztették a lakosságot, hogy legyenek óvatosak az importált élelmiszerek vásárlásával.

A kínai Sencsen városban figyelmeztették a lakosságot, hogy legyenek óvatosak az importált élelmiszerek vásárlásával, miután a brazil csirkeszárnyakon koronavírusos fertőzést találtak – írja a Bloomberg.

A pozitív koronavírustesztet a csirkeszárnyak felületéről vett mintából mutatták ki, míg más kínai városokban korábban bejelentett pozitív esetek a behozott fagyasztott tengergyümölcseinek csomagolásáról származtak.

Fotó: MTI/AP/Kin Cseung

A csirke az Aurora Alimentos brazil vállalatból származik, a kínai hatóságok vizsgálatai szerint azok, akik érintkezhettek a termékkel, mindannyian negatív tesztet produkáltak. A fogyasztóknak azonban óvatosnak kell lenniük az importált fagyasztott élelmiszerekkel – tette hozzá a kormány.

Az importált fagyasztott tengergyümölcseinek csomagolásai pozitív tesztet mutattak ki Jentajban. Az állami televízió szerdán jelentette be, hogy egy ecuadori fagyasztott garnélarák csomagolása szintén pozitív tesztet mutatott ki egy étteremben, Anhuj tartományban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.