BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem derült ki, kitől kaphatta el a fertőzést Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn még megjelent a parlamentben, este bejelentette, hogy fertőzött.

Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn még megjelent a parlamentben, gratulált Varga Zs. Andrásnak, hogy megválasztották a Kúria elnökévé, de este már a helyettese, Völner Pál államtitkár válaszolt a képviselői kérdésekre.

A miniszter a Facebook-oldalán közölte, hogy pozitív lett a koronavírustesztje, így a családjával együtt karanténba került.

Az Igazságügyi Minisztériumtól Blikknek azt közölte, hogy nem tudják, hol és kitől kaphatta el a miniszter a vírust, jelenleg zajlik a kontaktkutatás, és közvetlen kollégái önkéntes karanténba vonultak. Mint írták, enyhe légúti tünetei mellett otthonról látja el teendőit.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A kormányzati tájékoztatási központ szerint a többi miniszter nem kaphatta el Vargától a fertőzést.

Az igazságügyi miniszter utoljára két héttel ezelőtt vett részt kormányülésen. A parlamentben minden alkalommal maszkot viselt, a kormány tagjai pedig minden ülés előtt testhőmérséklet-ellenőrzésen esnek át

– írta a minisztérium a lapnak.

Varga Judit négy nappal a pozitív tesztje előtt pedig a 82 éves David Cornstein leköszönő amerikai nagykövettel találkozott a nagykövetség rezidenciáján, ahol mindketten maszk nélkül voltak a fotók tanúsága szerint, majd együtt is ebédeltek.

https://www.facebook.com/VargaJuditMinisterofJustice/photos/3792058727479722

Az amerikai nagykövetség nem kommentálja a követségi alkalmazottak egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseket, de ezzel együtt minden követségi alkalmazott betartja a járványügyi előírásokat és ajánlásokat

– mondták az újságnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.