BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra működik a kormany.hu

A kormany.hu-ról lehet letölteni az este 8 utáni utcán tartózkodás és közlekedés jogosultságát igazoló formanyomtatvány.

Ismét látogatható a kormany.hu, ahonnan letölthető az este 8 utáni utcán tartózkodás és közlekedés jogosultságát jogszabálynak megfelelő módon igazoló formanyomtatvány.

Korábban a VG.hu is megírta, hogy

tömegek nyitják meg a honlapot, ezért hosszabb ideig nem volt elérhető.

Még kedd délután szavazta meg az országgyűlés a plenáris ülésén a veszélyhelyzetről és a különleges jogrendről szóló előterjesztést, majd este megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentetett járványügyi korlátozásokat részletezi.

Fotó: kormany.hu

Kijárási tilalom lesz este 8 és hajnali 5 között, ez idő alatt mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni.

Kivételt jelent az egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet, az életvédelem, vagy ha valaki munkavégzés céljából van kint, illetve munkába megy vagy munkából jön. Ilyenkor el lehet hagyni otthonunk a kijárási tilalom ideje alatt is.

Újdonság, hogy a kijárási tilalom alóli kivételek közé sorolták a versenyszerűen sportolókat is, ha edzésre vagy sportrendezvényre mennek, onnan jönnek, illetve azon vesznek részt.

A munkavégzést és a versenyszerű sportolást okirattal szükséges igazolni, amely tartalmi követelményeit a belügyminiszter kormany.hu oldalán teszi majd közzé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.