BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hat éven belül eljuthatunk a Marsra

A Tesla-alapító Elon Musk szerint ez az ambiciózus terv néhány éven belül sikerülhet.

A legtöbb embernek olyan dolgok szerepelnek a tervei között az elkövetkező hat évre, mint a lakásvásárlás, új autó, egy kutya örökbefogadása, vagy épp a garázs kitakarítása, de Elon Musk egészen más szinten gondolkozik – írja a Nuus. Ez egyébként nem is csoda a világ második leggazdagabb embereként, akinek a legfontosabb cége, a Tesla bekerült az S&P 500-as tőzsdeindexbe is.

A milliárdos technikai guru nemrég arról beszélt, hogy

szerinte hat éven belül ember léphet a Marsra.

Fotó: Frederic J. Brown / AFP

Elárulta, hogy 26 havonta áll úgy a Föld és a vele szomszédos vörös bolygó, hogy oda lehessen küldeni egy űrhajót. Mivel 2020 nyarán erre lehetőség lett volna, Musk nagyjából négy év múlva saccolja a Marsra szállást, ha szerencsések vagyunk. Amennyiben nem, akkor hat évet kell várni rá.

Musktól eddig sem állt távol az űripar. Legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy SpaceX nevű magántársaságának első üzemszerűen indított űrhajója négy fővel a fedélzetén megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.