BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hűtlen kezeléssel és vesztegetéssel gyanúsítják Bige Lászlót

Ismét vesztegetéssel gyanúsítják a milliárdos Bige Holding vezetőjét.

Kedd este derült ki, hogy őrizetbe vették Bige László üzletembert, és házkutatást is tartottak nála.

A 24.hu a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság értesült arról, hogy a milliárdos Bige Holding vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki

különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette, hamis magánokirat felhasználásának vétsége és önálló intézkedésre jogosult személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt.

Bige László
Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

A nyomozás érdekeire tekintettel ennél többet nem árultak el, így az sem derült ki, hogy konkrétan milyen bűncselekmény gyanújáról van szó, de mint a portál megjegyzi, a felsorolt gyanúsítási pontok emlékeztetnek Bige egy korábbi ügyére egy 2010-es történet miatt. Akkor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolta meg Bige Lászlót, aki a vádirat szerint manipulált az általa gyártott termék eladása során.

Bige ügyvédje, Zamencsik Péter elmondta a 24-nek, hogy nem emiatt az ügy miatt vették őrizetbe Bigét, és az ügy hasonló jellegű, de új tényállás.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.