BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így áll a világ oltási programjainak versenye

Jelenleg Izrael vezeti a ranglistát 41,8 százalékos oltottsági mutatóval.

Az eredményes korai vakcinagyártásnak, illetve a hatóságok gyors és hatékony oltóanyag regisztrációs eljárásainak köszönhetően több országban rohamos tempóban zajlanak a koronavírus elleni oltási programok. Jelenleg Izrael vezeti a ranglistát 41,8 százalékos oltási mutatóval, így a közel-keleti ország áll legközelebb a 60-70 százalékos vágyott oltottsági arányhoz – írja a Statista.

Fotó: Pixabay

Közel 3,6 millió állampolgár kapta már meg legalább az első adag vakcinát Izrael államban, ezzel 41,8 százalékos oltási mutatóval jelenleg ők az elsők a világon.

A sorban őket követi az Egyesült Arab Emirátusok indexe, ahol a lakosság arányában majdnem 25,2 százalék volt az oltások száma, majd az Egyesült Királyság, ahol pedig meghaladta a 10 százalékot a jelzőszám.

Száz főre jutó Covid-19 oltások. Vakcinadózisokkal számol, az oltott személyek száma ettől eltérhet. Fotó: Statista

Mindenképpen figyelemre méltó még Bahrein közel 8,5 százalékos, illetve az Egyesült Államok 6,2 százalékos indexe is. Míg Európában a legmagasabb népességarányos oltási rátát Dániában (3,51 százalék), Szlovéniában (2,68 százalék) és Spanyolországban (2,45 százalék) találták.

Az eddigi adatok alapján az unióban mért átlagos oltási mutató 1,97 százalék volt.

Száz főre jutó Covid-19 oltások. Vakcinadózisokkal számol, az oltott személyek száma ettől eltérhet. Fotó:

A visegrádi országok közül a legmagasabb mutatóval Lengyelország dicsekedhet, ahol a száz főre jutó oltások száma 1,87 volt.

Majd a V4-ek közül őket követi a sorban Csehország (1,83 százalékos), Szlovákia (1,69 százalékos) és Magyarország (1,62 százalékos) mutatója. Míg a Föld teljes népességének csak 0,85 százaléka részesült koronavírus elleni oltásban.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.