BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingyen marihuána a Covid-oltás mellé?

Az akciót a tömeges oltások indulásával egy időben kezdenék.

Szokatlan ötlettel álltak elő washingtoni kannabisz-aktivisták: egy tasak ingyen marihuánát adnának azoknak, akik beadatják maguknak a koronavírus elleni védőoltást – számolt be a Forbes.

A DC Marijuana Justice nevű csoport Joints fo Jabs akcióját

az Egyesült Államok fővárosában a vakcinaklinikák megnyitásával egy időben tervezik megvalósítani.

A DCMJ aktivistái azt remélik, hogy ezzel felhívják a döntéshozók figyelmét a kannabisz-reform szükségességére helyi és nemzeti szinten egyaránt, miközben a Covid-19 vakcina igazságos elosztásának fontosságát is hangsúlyozzák akciójukkal.

Fotó: Shutterstock

Az oltási központok végleges helye még nem ismert, amint hivatalossá válik, a DCMJ is be fogja jelenteni, hogy melyik oltóhelyek előtt kerül majd sor az ingyenes marihuána-zacskók osztogatására.

Olyan megoldást keresünk, amivel biztonságosan megünnepelhetjük a járvány végét, és semmi sem hozza össze úgy az embereket, mint a kannabisz

– mondta Nikolas Schiller, a csoport egyik alapítója.

A DCMJ hisz abban, hogy marihuánát biztonságosan és felelősségteljesen lehet fogyasztani, de a járvány sokak számára megnehezítette a beszerzését

– tette hozzá.

Az aktivista szervezet álláspontja szerint ha elegendő felnőttet oltanak be a Covid-vakcinával, akkor lesz mint ünnepelni az Amerikai Egyesült Államokban.

A másik társalapító Adam Eidinger reményét fejezte ki, hogy akciójuk hatására többen fogják felkeresni az oltópontokat. Elmondta, hogy

aki hisz az orvosi kannabiszban, annak nem kell szkeptikusnak lennie az oltásban sem,

hiszen ugyanaz a tudományterület alkotta meg mindkettőt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.