BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mintegy 71 ezer embert oltottak be eddig Magyarországon

Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba.

Eddig mintegy 71 ezer embert oltottak be koronavírus elleni vakcinával Magyarországon – hangzott el az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

A 71 ezerből 6642 idősotthon lakója vagy dolgozója.

Eddig 79 ember beoltására elég oltóanyag érkezett Magyarországra.

Fotó: Komka Péter / MTI

Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezik az országba.

Újabb 39 ezer ember beoltására elegendő mennyiség jön a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett vakcinából.

Emellett az Európai Uniós által múlt héten engedélyezett Moderna oltóanyagából is érkezik 3600 ember beoltására elegendő adag.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a Pfizer és a BioNTech vakcinája között nincs lényeges különbség, ezek felhasználásával folytatódik az egészségügyi dolgozók, az idősotthonok lakóinak, illetve dolgozóinak beoltása.

Közben zajlik a felkészülés a védekezésben közvetlenül részt vevő rendvédelmi dolgozók oltására – tette hozzá az osztályvezető.

Tájékoztatása szerint a korábban érkezett, 79 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag-szállítmányt majdnem teljesen felhasználták, december 26-ika óta 71 ezer oltást adtak be, ebből 6642-en idősotthon lakójaként, vagy dolgozójaként kapták meg a vakcinát.

A tapasztalatok alapján az oltások eddig komolyabb oltási reakciók nélkül zajlottak le – mondta, egyúttal arra kérte az egészségügyi dolgozókat, éljenek a védőoltás lehetőségével. A járványügyi adatok folyamatosan javulnak, azonban annak érdekében, hogy fenntartsuk a kedvező tendenciát, nagyon fontos a járványügyi intézkedések, higiéniai szabályok betartása – mondta Galgóczi Ágnes.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a ITT lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.