BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Részletek derültek ki az Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium felújításáról

A Kossuth Lajos téri Igazságügyi Palota és Agrárminisztérium épület rekonstrukciójával kapcsolatos intézkedésekről jelent meg részletező kormányrendelet.

A Steindl Imre programban korábban meghatározottakkal összhangban egy tegnap megjelent kormányrendelet az Agrárminisztérium épület és az Igazságügyi Palota beruházások kapcsán több részletet is tartalmaz a projekttel kapcsolatban.

Így például azt, hogy Agrárminisztérium épülete alatt megépítendő mélygarázs, a parkolószám tekintetében az Igazságügyi Palota használói 23 százalék, az Agrárminisztérium épület használói 77 százalék arányban használhatnak. Az Agrárminisztérium épületben az Agrárminisztérium épület és az Igazságügyi Palota használói számára nyitott étkezde jön létre.

Fotó: MTVA / MTI

Az Agrárminisztérium épület középső udvara lefedésével létrejövő tér az Agrárminisztérium működésének zavarása nélkül működő, de publikus, minden érdeklődő számára nyitott, a Kossuth Lajos tér és a Kozma Ferenc utca közötti akadálytalan gyalogos átközlekedést biztosító, az épület funkciójához kapcsolódó tartalmú installáció bemutatására alkalmas közösségi térként fog funkcionálni.

Az Agrárminisztérium épület Alkotmány utcával szomszédos épületszárnyának földszintjén a Nemzeti Összetartozás Emlékhelye tematikájához kötődő, az Agrárminisztérium épület részét képező, de attól függetlenül üzemeltetett, az Országgyűlés Hivatala által megvalósított nyilvános kiállítóteret terveznek.

Az Agrárminisztérium épületben hungarikumok bemutatására és árusítására szolgáló mintapince és üzlethelyiség, valamint nyilvános étterem fog létrejönni a rendelet szerint.

Tekintettel arra, hogy az Igazságügyi Palota méreténél fogva nem alkalmas a rekonstrukciót követően beköltöző Kúria teljes szervezetének elhelyezésére, a Kúria egyes szervezeti egységei valamely, az Igazságügyi Palota közelében lévő, állami tulajdonban álló épületben kerüljenek elhelyezésre – fogalmaz a rendelet.

Az Agrárminisztérium épület rekonstrukcióját követően az épületbe az Agrárminisztérium szervezete és annak háttérintézményei költözhetnek vissza. Az Agrárminisztérium épület beruházás megvalósítása érdekében a Kozma Ferenc utcában közlekedő trolibusz-viszonylatok ideiglenesen, a beruházás lezárásáig áthelyezésre kerülnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.