BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az országos lezárás helyett a halmozódó holttesteket választaná Johnson?

A brit miniszterelnök bizarr kijelentése miatt áll a bál az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke, Boris Johnson állítólag inkább hagyná, hogy „holtestek ezrei álljanak halmokban”, mint hogy újra szigorú lezárásokat vezessen be – írta meg a Business Insider.

A lap forrásai szerint Johnson egy októberi ülésen utalt erre, amikor végül beleegyezett a második országos zárlatba. Azonban csalódottsága miatt olyan kijelentéseket tett, mely szerint

Nincs több lezárás, inkább halmozódjanak ezerszámra a holttestek.

A Munkáspárt szóvivője sokkolónak minősítette az esetet.

Ha igaz a híresztelés, akkor ezek megdöbbentő és beteges megjegyzések Boris Johnson részéről

– fűzte hozzá, egyúttal kifejezve, hogy pártja mielőbbi nyilvános nyilatkozatot követel az elnöktől.

Fotó: Ian Forsyth / POOL / AFP

Ben Wallace védelmi miniszter szerint a hír nem igaz, a kijelentés nem történt meg.

Mintha egy vígjátékban lennénk. Előkerül egy pletyka, amiben meg nem nevezett források beszélnek meg nem nevezett eseményekről. Ezt nem lehet komolyan venni

– mondta a tárcavezető.

Sokak szerint Dominic Cumings áll a híresztelések mögött. Johnson egykori főtanácsadója – akivel nem épp a legjobb viszonyban váltak el útjaik – kategorikusan cáfolta, hogy ő lenne a szivárogtató.

Blogbejegyzésében Cummings egyúttal azt is közölte, hogy a Johnson által tervezett, a brit kedélyeket szintén felborzoló Downing Street-i lakásfelújítással kapcsolatos szivárogtatás mögött sem ő áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.