BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétezer alatt az új fertőzések száma

A elhunytak számában is csökkenés figyelhető meg, azonban a kórházban ápoltak száma emelkedett.

1936 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 771 454 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Vasárnap 2328 új fertőzöttek regisztráltak.

– írják a hivatalos kormányzati tájékoztató honlapon.

Meghalt 176, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 801 főre emelkedett. A napi halálozási adatokban is csökkenés figyelhető meg, vasárnap 205 halálos áldozatról jelentettek.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 486 435 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 258 218-ra csökkent.

Fotó: MTI/Balázs Attila

A kórházban ápolt betegek számában emelkedés tapasztalható. Míg a vasárnap közzétett adatok szerint 6284-en szorultak kórházi kezelésre, a hétfői szerint már 6443-an. A lélegeztetőgépen lévők számában nem tapasztalható érdemi változás. Vasárnap 782-en, hétfőn 790-en szorultak gépi lélegeztetésre.

A járvány harmadik hulláma tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 603 901 fő, közülük 1 665 067-en már a második dózist is megkapták. A magyar lakosság 37 százalékát már beoltották, szemben az uniós 21 százalékos átlaggal.

Regisztráció védőoltásra

Tavaly decemberben megnyílt a regisztráció lehetősége az interneten is a koronavírus elleni védőoltásra. Regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Mivel a kormány nem tette kötelezővé az oltást, a vakcinát csak azok fogják megkapni, akik regisztrálnak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.