BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elrajtolt az Európa-bajnokság, de nem mindenki lelkes emiatt

A spanyol és svéd válogatott keretében is találtak pozitív esetet az elmúlt napokban, ami emlékeztető arra, hogy a vírus még nem tűnt el a világból.

Amikor évekkel ezelőtt megszületett döntés, hogy az Európa-bajnokság 60. évfordulóján Európa több országában rendezzék meg a 2020-as kontinenstornát, akkor még senki nem számolt egy világjárvánnyal. Tavaly a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztották a viadalt, de az UEFA páneurópai koncepcióján nem módosítottak.

Fotó: Matthias Balk / DPA / AFP

Az Európa-bajnokságot 11 ország egy-egy városában – köztük Budapesten – rendezik meg, de sokan a mai napig úgy tartják, hogy a játékosok, a személyzet és a média kontinensen belüli utaztatása a vakmerőséggel határos. Nem is beszélve a meccsek iránt érdeklődő szurkolók tömegéről.

A spanyol és svéd válogatott keretében egyaránt találtak pozitív esetet az elmúlt napokban, ami fájdalmas emlékeztető arra, hogy a vírus még nem tűnt el a világból.

A Sportfive és a Statista közös felméréséből kiderül hogy sokan nem tartják jó ötletnek az EB 11 városban történő lebonyolítását. A legszkeptikusabbak a németek, akiknek 37 százaléka nem támogatja ezt a rendezési módot. De a britek 34 százaléka és a spanyolok 31 százaléka sem lelkesedik a közel tucatnyi helyszíntől. A kontinensviadalt legjobban váró Kínában ugyanez az arány 26 százalék.

Fotó: Statista

A magyar labdarúgó válogatott kedden este 6 órakor a Puskás Arénában kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a címvédő Portugália ellen. Ha a nemzeti tizenegyek helyett az adott országok tőzsdeindexeit küldenénk pályára a mérkőzésen, akkor mi lennénk az esélyesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.