BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Brutális mennyiságű dollárral bukott le egy férfi az ukrán határon

Az ukrán határőrök tájékoztatása szerint a jagodini ellenőrző ponton őrizetbe vettek egy Volyn régióból érkező ukrán állampolgárt, aki 320 ezer amerikai dollárt próbált meg átvinni Lengyelországba – közölték több Twitter-oldalon.

Nem ez volt az első esett. Bejárták a világsajtót azok a képek, melyeken több bőröndben 28,8 millió dollár és 1,3 millió euró látható, melyet a tiszaújlaki határátkelőn találtak március 14-én, amikor Ihor Kotvickij egykori parlamenti képviselő felesége egy Opel Vivaro kisbusszal jelentkezett, hogy elhagyná Ukrajnát – írja a Kárpáti Igaz Szó.

 

Általános szabály, hogy minden olyan, az Európai Unióba belépő vagy az Európai Uniót elhagyó utas, akinél 10 ezer euró vagy azt meghaladó összegű készpénz (akár különböző pénznemekben), vagy ennek megfelelő összértékű készpénz-helyettesítő eszköz (értékpapír, kötvény, részvény, utazási csekk stb.) van, arról a vámhatóságnak köteles írásban nyilatkozni. A nyilatkozatot annál a vámhatóságnál (vagy egyéb illetékes hatóságnál) kell benyújtani, ahol az utas belépett az Európai Unióba, vagy ahol elhagyta azt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.