BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szeverodonyeck kétharmadát elfoglalták az oroszok

Az ukránok egyre inkább vonulnak vissza, a város központja elesett.

Az orosz erők megszilárdították helyzetüket a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck központjában - közölte szerda reggel Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei területi kormányzó. A Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy a támadók a stratégiai fontosságú város mintegy 70 százalékát tartják ellenőrzésük alatt. Hozzátette, hogy az ukrán csapatok egy része előnyösebb, előkészített állásokba vonult vissza.

Consequences of shelling in Sievierodonetsk
Fotó: NurPhoto via AFP

Szeverodonyeck az ukrán hatóságok számára Luhanszk megye közigazgatási központja lett azóta, hogy a Moszkva által támogatott oroszbarát szakadárok 2014-ben elfoglalták Luhanszk városát. A kormányzó szerint az orosz erők támadásokat hajtanak végre az északi, déli és keleti körzetekben is. 

Kedd este a Hajdaj még azt írta, hogy az orosz erők a város nagy részét ellenőrzik. Kiemelte, hogy a támadók folytatják az infrastruktúra és az ipari létesítmények lerombolását. Oroszország jelentős erőket sorakoztatott fel Szeverodonyeck bevételére és úgy tűnik, sikerrel járnak. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.