BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Varga Mihály: A háború és az elhibázott szankciók recesszióba taszítják Európa gazdaságát

A pénzügyminiszter megosztotta azt is, hogy az Európai Bizottság szerint magasabb lehet az idei magyar növekedés.

A Facebookon jelentkezett Varga Mihály pénzügyminiszter, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság javította a magyar gazdaság idei teljesítményére vonatkozó előrejelzését, így már 3,6 százalék helyett 5,2 százalékos gazdasági növekedést várnak Magyarországon.

20220324 EgerKépen: Varga Mihály, pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes A Sanatmetal Kft. orvostechnikai vállalat 1,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásának átadóünnepsége Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Hozzátette azonban hogy a háború és az elhibázott szankciók a legtöbb előrejelzés szerint hamarosan recesszióba taszítják Európa gazdaságát. A magyar gazdaságnak ebben a romló környezetben is meg kell állnia a helyét azonban a pénzügyminiszter szerint, így meg kell őrizni a stabilitást, meg kell védeni a munkahelyeket és biztosítani kell az ország energiaellátását.

Varga szerint mindezt ráadásul úgy kell megoldanunk, hogy a költségvetés az államadósság és a hiány csökkentése mellett is maradéktalanul biztosítsa az ehhez szükséges forrásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.