BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

WSJ: bohóckodás, amit a budapesti amerikai nagykövetség csinál

A mértékadó gazdasági lap szerint a Biden-kormányzat túltolja a woke ideológiát, kiemelték az elbaltázott magyarországi kvízt is.

Véleménycikkben cincálta szét a Biden-kormányzat elhibázott külpolitikáját – elsősorban azt, amit a budapesti amerikai nagykövetségen művelnek – a Wall Street Journal című amerikai lap. Az írás szerzői szerint az amerikai kultúra exportja régóta az egyik legnagyobb soft powere az USA-nak. Viszont szerintük a Biden-kormányzat az amerikai kultúra helyett a woke ideológiát hirdeti – írja a Mandiner

PRESSMAN, David, Budapest, 2022. szeptember 2.David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án.MTI/Koszticsák Szilárd Budapest, 2022. szeptember 2.
David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
David Pressman, az USA budapesti nagykövete / Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A WSJ szerzői szerint a sokszínűség és befogadás előmozdítása érdekében az amerikai külügyminisztérium kulturális támogatásokon keresztül drag színházi előadásokat finanszíroz Ecuadorban. 

Magyarországon az Egyesült Államok nagykövetsége egy Ki mondta? kvízt tweetelt, amelyben az embereket arra kérték, hogy találják ki, hogy különböző kijelentéseket Vlagyimir Putyin vagy egy magyar politikus tett. 

Egy egyenesen „barbár ideológia nyer teret – kezdte az egyik idézet –, amely az amerikai egyetemekről ered, és amely tagadja mindazt az értéket, amit az emberiség létrehozott”. Ezt az állítólagosan aljas kijelentést, amellyel sok amerikai egyetértene, Magyarország miniszterelnök-helyettese mondta – ez egy olyan gondolatbűn, amely az amerikai nagykövetség szerint egy globális páriával teszi őt egyenlővé.

Leszögezték; ezek általános iskolai bohóckodások, nem pedig az amerikai hatalom kivetítése.

Hozzátették, Magyarország katonai telepítésekkel erősítette meg a NATO keleti szárnyát, miután Oroszország megszállta Ukrajnát, és az idén ukrán menekültek tömegeit fogadta be. Viszont kiemelték, ahelyett, hogy arra bátorítaná Magyarországot, hogy folytassa ezen erőfeszítések megerősítését, 

a Biden-kormányzat nevetségessé teszi vezetőit, amiért jogosan idegenkednek az amerikai egyetemek woke ideológiájától.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.