BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlin: az ukrán zászló oké, az orosz nem

Május 9-től feloldja a német főváros a zászlótilalmat, igaz, csak az ukrán oldalról.

Tavaly óta komoly vitákat generált Németországban, illetve a fővárosban, Berlinben a zászlóbetiltás. Mint ismert: a tavalyi győzelem napja, azaz május 9. előtt mind az ukrán, mind az orosz, illetve szovjet zászlók használatát egyszerűen betiltották Berlinben. 

Portland,,Oregon.,Usa,02.26.2022.,People,Protest,Against,The,War,In
Portland, Oregon. USA 02.26.2022. People protest against the war in Ukraine. Russia's aggression towards Ukraine.  Worldwide protection of Ukraine. Support for the people of Ukraine. News and media he
Fotó: Shutterstock

Idén is ez volt a terv, hogy elkerüljék a konfliktusokat, ám ez most megváltozott, hiszen egy német ügyvéd, Patrick Heinemann szerint sikerült elérniük, hogy az ukrán zászló betiltását jogellenessé minősítsék. 

A tiltás ugyanakkor továbbra is érvényben marad az orosz és a szovjet zászlókra vonatkozóan. A RIA Novosztyi orosz portál fel is háborodott a kettős mércén. A tiltás egyébként csak a demonstrálókra vonatkozik, a diplomaták és a veterán katonák továbbra is használhatják a lobogókat. 

Berlin még fellebbezhet a döntés ellen. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.