BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégis szabad az orosz zászló is Berlinben, nem csak az ukrán

Feloldotta a tilalmat a német főváros, mindkét ország zászlaja szabadon loboghat majd a győzelem napi ünnepségeken.

Miután szombaton kiderült, hogy egy bírósági döntés szerint jogellenes volt az ukrán zászló betiltása Berlinben, a hírek szerint végül teljesen feloldották a korlátozást, és nemcsak a kék-sárga lobogó, de az orosz zászló is zöld utat kapott. A zászlókat tavaly tiltották be, hogy ne legyen botrány a háború miatt a berlini győzelmi napi megemlékezéseken. 

Russian Embassy in Berlin
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A RIA Novosztyi orosz portál értesülései szerint ráadásul nemcsak az orosz trikolór, de orosz szimbólumok használata is engedélyezett. Ugyanakkor a helyzet még nem lefutott, a német rendőrség ugyanis várhatóan megtámadja a legfelsőbb bíróságon a döntést. 

Mármint az orosz zászlók engedélyezését, a szombati döntés után ugyanis nem nyújtottak be panaszt, azaz az ukrán lobogókkal a német rendőrségnek nem volt problémája. 

A rendőrség attól tart, hogy összecsapások lesznek a csoportok között az ünnepségek idején. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.