BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar katonák hősi halált haltak

A honvédség osztozik a családok gyászában.

Kötelességteljesítés közben hősi halált haltak magyar katonák – írta közösségi oldalán a honvédelmi miniszer. Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, szerdán Horvátországban egy gyakorlaton az egyik magyar Airbus H145-ös tragikus szerencsétlenséget szenvedett el. A legénység két tagja életét vesztette, a harmadikat keresik.

Fotó: AFP

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a tragédia hátterét ismertetve azt írta, hogy a magyar légierő két helikoptere légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben, amikor az egyik három fővel a fedélzetén – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lezuhant. A helyi mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait. 

A családok értesítését megkezdtük, gyászukban osztozunk

– fogalmazott a tárcavezető.

 

Magyar katonai helikopter zuhant le Horvátországban, ketten meghaltak – cikkünk frissül

Horvátországban zuhant le egy magyar katonai helikopter. A legénység két tagjának holtestét megtalálták, a harmadikat még keresik. A balesetet egy kifeszített drótkötél okozhatta, amelyet a pilóta vélhetően nem vett észre.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.