BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Szijjártó Péter kifakadt: miért nem derítik ki, ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?

Az Északi Áramlat felrobbantásának felderítésével kapcsolatos passzivitás miatt fakadt ki a magyar külügyminiszter a kínai tévének adott interjúban. Hamarosan újraindulhat a Török Áramlat.

Hogyan lehetséges, hogy Európa területén felrobbantanak egy energiaellátást szolgáló kritikus infrastruktúrát, és ahhoz senkinek sincs egy szava, senki sem ítéli el, és senki sem akarja kivizsgálni az ügyet? – fakadt ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter a kínai CGTM televíziónak adott interjúban, ezzel nyilvánvalóan az Északi Áramlat 2. gázvezeték kiiktatására célozva.

Az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantásáról beszélt Szijjártó Péter. Fotó: Szijjártó Péter / Facebook

Az interjúról beszámoló német nyelvű eXXpress TV kiemelte, hogy Szijjártó szerint Magyarország ezzel szemben megtette a magáét az energiabiztonságért, amikor az oroszokkal, törökökkel, bolgárokkal és szerbekkel karöltve megépítette a Török Áramlat gázvezetéket, pedig néhány éve, amikor a munkák zajlottak, a szövetségeseink és a baráti országok is szankciókkal fenyegetőztek, lévén a vezeték elkerülte Ukrajnát – tette hozzá a tárcavezető.

A magyar kormány számára azonban az ország energiabiztonsága az első.

A külügyminiszter korábban Szentpéterváron arról is nyilatkozott, hogy hamarosan befejeződnek a Török Áramlat karbantartási munkái, és újrakezdődhet rajta a földgázszállítás.

Az eXXpress TV szerint Németország, Dánia és Svédország közösen vizsgálja az Északi Áramlat felrobbantását, és a vizsgálat már az utolsó fázisánál tart.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.