BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Novák Katalin megérkezett Kijevbe, Zelenszkijjel találkozik

A köztársasági elnök részt vesz a Krími Platform idei fórumán, és Volodimir Zelenszkijjel is tárgyalni fog.

Novák Katalin beregszászi látogatása után megérkezett Kijevbe, ahol részt vesz a Krími Platform idei fórumán – írja a kárpátaljai Kiszó

novák katalin
Ukrajnai útja elején Novák Katalin Kárpátaljára is ellátogatott.  
Fotó: Novák Katalin / Facebook

Az ukrán fővárosba érkezve lerótta tiszteletét az Ukrajnáért elesettek emlékfala előtt, erről a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést.

Magyarország köztársasági elnöke a kijevi Krími Platformra kapott meghívást Volodimir Zelenszkij ukrán elnöktől, akivel szintén tárgyalni fog. Mindezt elemzők úgy kommentálták a Magyar Nemzetnek, hogy a találkozó fontos elem a két ország kapcsolatában, és azt jelzi, hogy az országok vitás kérdéseit rendezni kell.

Kijevben hatalmas biztonsági előkészületek előzik meg az említett fórumot, amelyre az InterContinental szállodában kerül sor. Az egész környéket lezárták, Kijev főutcáját is. 

A Krími Platform egy informális nemzetközi fórum, amelynek elsődleges célja, hogy az oroszok által megszállt Krím-félsziget felszabaduljon. Harmadik alkalommal tarják meg, a legelső konferencián az akkori magyar köztársasági elnök, Áder János, a 2022-es eseményen Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátásért és biztonságpolitikáért felelős államtitkára képviselte Magyarországot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.