Öngyilkos lett egy magyar milliárdos – a Dunába vetette magát

G. Zoltánként azonosították azt a holttestet, amelyet augusztus 4-én emeltek ki a Dunából. A férfi, aki még elsején ugrott a folyóba a Margit hídról, a fővárosi éjszakai ismert személyisége volt. Tehetős volt, és igazi luxusban élt. A magyar celebvilág nagy része ismerte. Az 56 éves férfi a várnegyedben üzemeltetett egy művészeti galériát, és belsőépítészként is dolgozott, de Magyarországon bejegyzett cége nem volt.

Margit,Bridge,In,Budapest,,Hungary
Fotó: Shutterstock

Von der Leyen 400 millió eurónyi támogatást jelentett be – de nem Magyarország kapja

Szlovénia idén 100 millió, jövőre pedig 300 millió eurót kap az Szolidaritási Alapjából a közelmúltbeli áradások következményeinek kezelésére – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Ljubljanában. Azt is mondta, hogy Robert Golob szlovén miniszterelnökkel három részből álló, egy azonnali, valamint egy közép- és egy hosszú távú szükségletekre szánt pénzeszközcsomagról tárgyalt. 

Szlovéniát története legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtotta. Az ország területének kétharmadát érintő áradások akár 500 millió euró kárt is okozhattak.

Egy új javaslat szerint az ukrán férfiaknak a háború után még három évig tilos lenne a határátlépés

Korábban az ukrán férfiak számára megszokott volt, hogy az Európai Unió különböző országaiban vállaltak munkát, és ingáztak az otthonuk és a munkahelyük között. A háború kitörését követően többször volt arról szó, hogy bizonyos feltételek mellett megengedik a férfiak számára a határátkelést, egy olyan ötlet is felvetődött, hogy kétmillió forintnyi hrivnya kaució befizetése ellenében egy hétre el lehetett volna hagyni az országot, ebből azonban a rengeteg kritika miatt nem lett semmi. Ukrajnában a napokban ismételten meghosszabbították a hadiállapotot, emiatt a 18 és 60 év közötti hadköteles férfiak zöme november közepéig még biztosan nem hagyhatja el az országot.

Filippinó vendégmunkások szedik a gombát, nincs rá magyar kéz

Kerecsenden és Demjénben évek óta megszokott a külföldi vendégmunkások jelenléte. 

Kezdetben Kárpátaljáról, majd Ukrajnából jöttek, aztán többségük továbbállt. Most legalább kétszáz olyan munkavállaló dolgozik az üzemben, akiknek a többsége a Fülöp-szigetekről, Vietnámból és Ukrajnából érkezett. Miközben 

újabb beruházásokra nyílt lehetőség, s a termelőkapacitás megsokszorozódott, elfogyott a magyar munkáskéz.

Minden Yettel-előfizetőt érinthet az Európai Bizottság háborúja

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos további szigorításokat sürget a ZTE-vel szemben, ami hátrányosan érintheti a Yettel Magyarország modernizációs folyamatát is, hiszen a kínai vállalat gyártja a hálózati berendezéseket. Az amerikaiak nemes egyszerűséggel elfogadhatatlan kockázatot jelentő cégnek tartják a ZTE-t.