BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orosz harci eszköz zuhanhatott le a szomszédban, Románia a NATO-hoz fordult

A román védelmi minisztérium közölte: olyan drón darabjait találták meg, amilyeneket az orosz hadsereg használ. Klaus Iohannis államfő felhívta a NATO főtitkárát.

Az orosz hadsereg által használtakhoz hasonló drón darabjaira bukkantak szombaton a román haditengerészet katonái – közölte a védelmi minisztérium a Krónika Online beszámolója alapján.

2nd European Political Community Summit in Moldova
Klaus Iohannis államfő felhívta a NATO főtitkárát.
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A lap azt írja, a román haditengerészeti erők kutatták át a Tulcea megyei Plauru település térségét, miután a helyi hatóságoktól olyan információkat kaptak, miszerint a Duna-deltai falutól délkeleti irányban mintegy 2,5 kilométernyi távolságra dróndarabok lehetnek. A védelmi minisztérium közölte: a helyszínen valóban olyan drón darabjait találták meg, amilyeneket az orosz hadsereg használ. A tárca ismét elítélte Oroszország által a civil létesítmények ellen intézett támadásokat, amelyek háborús bűnöknek minősülnek.

A Románia területén talált dróndarabok arra utalnak, hogy a NATO-szövetséges Románia szuverén légterének megsértése történt, ami teljesen elfogadhatatlan, és valós veszélyt jelentett a térségben élő román állampolgárok biztonságára nézve

– szögezte le szombaton Klaus Iohannis államfő.

Az üggyel kapcsolatban Iohannis szombaton telefonon beszélt Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, aki a Románia iránti teljes szolidaritásáról biztosította a román elnököt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.