BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Orosz–ukrán háború 558. nap – friss hírek

Residential building wall collapses in Odesa
Összefoglaló:

Oroszország csaknem két órán keresztül támadta drónokkal az Odesszától délre fekvő Izmail kerületet szeptember 4-én a hajnali órákban – jelentette Oleh Kiper kormányzó a Telegramon. Áldozatokról vagy az épületekben ejtett szerkezeti károkról egyelőre nem érkezett információ.

Residential building wall collapses in Odesa
Fotó: NurPhoto via AFP

Két ember került kórházba, miután szeptember 3-án megsérültek Oroszország egyik éjszakai dróntámadásában, amely Odessza megyében zajlott. Egy nappal korábban Oroszország megtámadta Reni dunai kikötőjét. A moszkvai védelmi minisztérium közölte, hogy a drónok az ukrán hadsereg által használt üzemanyagraktárakra csaptak le.

Az ukrán légierő korábban arról számolt be, hogy az Oroszország által indított 25 drónból 22-t a légvédelem lőtt le Odessza megye felett. Az orosz erők az ipari infrastruktúrát vették célba az Odesza megye délnyugati Izmail kerületében. 

A fekete-tengeri gabonakezdeményezés július közepi összeomlása óta Oroszország többször is célba vette Ukrajna mezőgazdasági infrastruktúráját, kikötőit és gabonakészleteit. Ukrajna kikötői a Duna túloldalán Romániától a gabonaszállítás fő alternatív útvonalaiként szolgálnak. Egy nappal korábban az orosz erők 27 alkalommal támadták meg Szumi megyét, ami 167 robbanást eredményezett a Sumy Oblast katonai igazgatása szerint. 

Az orosz légvédelem állítólag moszkvai idő szerint hajnali 1 óra körül lőtt le két ukrán drónt, az egyiket a Fekete-tenger felett, a Krím-félsziget közelében, a másikat a Kurszk régió felett – jelentette az orosz állami média szeptember 4-én.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.