BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sztrájk béníthatja meg a londoni metrót

Az állomások személyzetét akarják csökkenteni, a szakszervezet szerint azonban ezzel csak minimális megtakarítás érhető el.

A londoni metró több ezer dolgozója lép sztrájkba hamarosan – közölte a Vasúti és Tengeri Közlekedési Szakszervezet (RMT) csütörtökön. A dolgozók a tervek szerint október 4. és 6. között nem veszik fel a munkát, ha nem teljesülnek a követeléseik.

A megmozdulásban az RMT több mint 3500 tagja vesz részt, ami leállítja a metrószolgáltatást a brit fővárosban – írja a Sky News. A szakszervezetnél 600 tervezett elbocsátás verte ki a biztosítékot, továbbá a munka körülményeivel és a biztonsággal is gondjaik vannak.

Rail strikes leave stations nearly empty in London
Fotó: Rasid Necati Aslim / AFP

Az RMT főtitkára, Mick Lynch elmondta, hogy a metróállomások személyzete – akiket a tervezett leépítés érintene – fontos munkát végez, többek között segít a sérülékeny utasoknak biztonságosan elérni a metrót. Hozzátette, hogy az elbocsátásokkal elért megtakarítások elenyészők, miközben az általuk okozott ideiglenes munkaerőhiány elfogadhatatlan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.