BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonosították a hrozai rakétatámadásban közreműködő informátorokat

Úgy tűnik, sikerült azonosítani a besúgókat, akik miatt megtörténhetett az egyik legtöbb civil áldozattal járó orosz rakétatámadás.

Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) szerdán közölte, hogy azonosított két feltételezett besúgót, akik állítólag segítettek Oroszországnak a múlt heti hrozai rakétatámadásban.

Ukrajna, 2023. augusztus 8.
Az orosz védelmi minisztérium által 2023. augusztus 8-án közreadott videóról készített képen orosz tüzérek rakéta-sorozatvetővel lövik az ukrán állásokat egy meg nem nevezett helyszínen.
MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Fotó: MTI / AP

A The Guardian értesülése szerint az SZBU megnevezett két, jelenleg Oroszországban élő helyi férfit, akik olyan információkat adtak át, amelyek a háború egyik leghalálosabb csapása, a Harkiv régióban található Hroza falu elleni rakétatámadáshoz vezettek. Október 5-én érte támadás a falut, amely 55 embert ölt meg.

Az SZBU szerint a gyanúsítottak annak a tudatában adták át az információt, hogy civilek is meg fognak sérülni a támadásban. Megnevezte a két gyanúsítottat: a 30 éves Volodimir Mamont és testvérét, a 23 éves Dmitro Mamont, akik Oroszországba menekültek.

A közzétett dokumentumok szerint Dmitro közlekedési rendőr volt, míg Volodimir rendőrkísérő sofőr.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.