BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar film nyert díjakat Chicagóban

Két kategóriában is díjazták a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét.

A nemzetközi nagyjátékfilmek szekciójában a legjobb filmnek járó, Arany Hugo elnevezésű fődíjat, valamint a legjobb forgatókönyvért járó Ezüst Hugo-díjat is megkapta Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje a Chicago Nemzetközi Filmfesztiválon – közölte a forgalmazó Cirko Film. A zsűri indoklása szerint a Magyarázat mindenre „zseniálisan meséli el főhőse felnőtté válásának, egyúttal egy ország kulturális változásainak többrétegű történetét”. 

Magyarázat Mindenre / Facebook
Itthon október elején került a mozikba a film.
Fotó: Magyarázat Mindenre / Facebook

A díjakat odaítélők elismerték, hogy „a szellemesen, lebilincselően és intelligensen elbeszélt, gyönyörű történet egy látszólag jelentéktelen eset nyomán bontakozik ki. A kiválóan megírt, megrendezett és eljátszott film nemcsak a felnőtté válás nehézségeivel foglalkozik, hanem behatóan megvizsgálja az emberi természetet is, amikor a döntések meghozatalának ijesztő kihívásával kell szembenéznie”.

Reisz Gábor filmje a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF – Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával, korábban pedig elnyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában. A magyar mozikban október 5-e óta látható, és eddig több mint 36 ezer néző váltott rá jegyet.

A rettegés uralta a mozikat a hét végén – ezek voltak a legnézettebb filmek

Ördögűzők és vidám kiskutyák voltak a mozik legnagyobb nyertesei.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.