BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán Viktor: Magyarország semmiképp sem támogathatja az unió hevenyészett és átgondolatlan terveit

A spanyolországi európai uniós csúcsról üzent a miniszterelnök a brüsszeli bürokratáknak.

Spanyolországból, az Európai Unió kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóiról jelentkezett Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán közzétett videójában. A kormányfő szerint, bár az uniós csúcsot Brüsszeltől több ezer kilométerre tartják, jól látható, hogy Brüsszelben áll a bál, mivel a bürokraták sorozatos hibáit már nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Noha a hétéves költségvetéből még csak három év telt el, azt máris módosítani akarják, Orbán szerint azért, hogy több pénzt adjanak Ukrajnának a háborúra, és a migránsoknak, miközben megbukott a három hónappal korábban keresztülvert migrációs paktum, amit az is bizonyít, hogy a határoknál a helyzet egyre drámaibb, a magyar határőrökre már lőnek is a déli határnál.

Belgrád, 2023. szeptember 29.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesz Aleksandar Vucic szerb elnökkel közösen Belgrádban 2023. szeptember 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A szomszédunkban dúló háború kapcsán pedig Brüsszel még négy évre szeretne forrásokat biztosítani Ukrajnának, hogy Kijev tudja folytatni a háborút. Orbán szerint az öldöklés folytatása helyett a tűzszünet elérésén kellene dolgozni. 

Magyarország nem szállít fegyvereket, tűzszünetet és békét akarunk

– szögezte le a miniszterelnök. Hozzátette, hogy világosan látszik, hogy Brüsszel kezéből kicsúszott a gyeplő, és a bürokraták már a jövő júniusi európai parlamenti választások utáni karrierjükre fókuszálnak, a saját pecsenyéjüket sütögetik.

Ilyen helyzetben Magyarország semmiképpen sem támogathatja az uniós költségvetés módosítását, mely Orbán szerint hevenyészett és átgondolatlan. Ehelyett arra kell rávennünk a brüsszeli bürokratákat, hogy komolyan végezzék el a munkájukat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.