BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump a magyar miniszterelnökről: ő egy nagyon erős ember, ő a főnök, ez nem is kétséges

Donald Trump ismét kijelentette, hogy újraválasztása esetén elkerülhető a világháború, valamint ígéretet tett arra, hogy helyreállítja a békét a világban.

„Ő egy nagyon erős ember” – mondta Donald Trump korábbi amerikai elnök a Orbán Viktorról. Az Alapjogokért Központ delegációja a Republican Jewish Coalition rendezvényén élőben hallgatta végig Trump beszédét, amelyben méltatta a magyar kormányfőt, kiállt Izrael önvédelmének joga mellett, és ismét kijelentette, hogy újraválasztása esetén elkerülhető a világháború, valamint ígéretet tett arra, hogy helyreállítja a békét a világban.

Trump Meets Orban of Hungary
Orbán Viktor és Donald Trump a Fehér Házban
Fotó: dpa Picture-Alliance /AFP

A Magyar Nemzet cikke szerint az amerikai zsidó közösség és a republikánus törvényhozók közötti kapcsolat erősítését célzó szervezet éves nagygyűlésén Donald Trump a magyar miniszterelnökről azt mondta, hogy 

ő egy nagyon erős ember Magyarországról, ő a főnök, ez nem is kétséges.

Felidézte továbbá azt is, hogy egy interjúban a kormányfő kifejtette, a problémák megoldására Biden távozása és Trump visszahívása lenne a megoldás.

Közel két év után ismét egy asztalhoz ült Orbán Viktor és Tucker Carlson. Az ismert amerikai újságíró a Karmelita kolostorban beszélgetett a magyar kormányfővel. Az interjúban egyebek mellett szóba került az orosz–ukrán háború, valamint az Egyesült Államok és Magyarország viszonya is. 

A magyar miniszterelnök az interjúban elmondta, ha rajta múlna, visszahívná Trumpot elnöknek, mivel a korábbi amerikai vezetőnek volt szerinte a legjobb külpolitikája, hiszen nem indított új háborút.

Hívják vissza Trumpot! Ez az egyetlen megoldás

jelentette ki a nyáron Orbán Viktor. Nem sokkal később Trump is elismerően nyilatkozott a magyar kormányfőről. A Truth nevű közösségi oldalon azt írta, hogy Magyarország népe szerencsés, hogy ilyen vezetője lehet, illetve Orbánt egy csodálatos és nagyszerű embernek nevezte.

Aláírt Trump-sapkát kapott Amerikából Orbán Viktor

A postás egyenesen Amerikából hozta a magyar miniszterelnök új kedvenc sapkáját. Orbán Viktor a Facebook-oldalán posztolt egy képet a dedikált Trump-sapkáról-

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.