BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sápi vonatbaleset után újraindult a vasúti forgalom az érintett szakaszon

A hajnali vasúti szerencsétlenségnek több sérültjei is van. A helyszínt sikerült helyreállítani, ismét járnak a vonatok.

A Hajdú-Bihar vármegyei Sáp állomásnál a hajnali balesetet követően kora délután megindult a vasúti forgalom, a Püspökladányból Biharkeresztesre 14 óra után elindult vonat már teljes útvonalán közlekedhet, nem kell pótlóbuszra szállni – közölte szerda délután a Mávinform.

211126-vasut-KA_56
20211126 Debrecenfotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari NaplóZáró sajtótájékoztatót tartottak a Püspökladány – Ebes vasúti vonalszakasz átépítéséről.
Fotó: Kiss Annamarie

A tájékoztatás szerint a Püspökladány–Biharkeresztes-vonalon a baleset utáni műszaki mentés és helyreállítás végéig még 20-30 perces késések előfordulnak. Hajnalban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a tiltó jelzést és nekiütközött a Sáp állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

A balesetben heten sérültek meg. A vétlen mozdonyvezető, a MÁV-Start munkavállalója életveszélyes sérüléseket szenvedett. Őt a debreceni kórházba vitték. Négy utas, egy jegyvizsgáló és a balesetet okozó mozdonyvezető könnyebben sérült, őket a berettyóújfalui kórházban ápolják.

Megszólalt Lázár János a sápi vonatszerencsétlenség miatt – a rendőrség vizsgálódik

A Hajdú-Bihar vármegyei Sáp állomáson ütközött össze a két szerelvény, egyelőre tisztázatlan okból. A mozdonyvezetőt csak a katasztrófavédelem munkatársainak többórás küzdelme után sikerült kiszabadítani a roncsokból.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.