BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz–ukrán háború 616. napja – elsöprő támadást indított az orosz hadsereg

Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Bakhmut
Összefoglaló:

Oroszország az elmúlt 24 órában több mint száz várost és falut támadott, idén ez volt a legkiterjedtebb támadás – jelentették be szerdán az ukrán hatóságok.

Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Bakhmut
Fotó: Diego Herrera Carcedo / Anadolu / AFP

Az elmúlt 24 órában az ellenség 118 települést lőtt tíz régióban. Ez a legtöbb megtámadott város és falu az év eleje óta

– írta közösségi oldalán Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.

A tárcavezető hozzátette, hogy a közép-ukrajnai Kremencsukban egy olajfinomítót ért orosz támadás, amely nem követelt áldozatokat. Klimenko tájékoztatása szerint több mint száz tűzoltót kellett kivezényelni a tűz oltására, a munka több órán át tartott.

Az éjszakai bombázásokban egy civil vesztette életét Harkiv megyében, az ország északkeleti részén, és egy másik a déli Herszon régióban. Az ukrán légierő szerdán arról számolt be, hogy az éjszaka folyamán indított húsz orosz drónból tizennyolcat lelőtt.

Szergej Sojgu egy nappal korábban még azt hangsúlyozta, hogy a megfelelő feltételek mellett Oroszország nyitott az ukrajnai háborúról szóló tárgyalásokra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.