Közélet

Őszies idő várható a héten, borzolhatja a kedélyeket az eső

Hétfőn 10-11 fok köré enyhül az idő. De a csapadékot nem mindenki úszhatja meg.

Hétfőn délnyugaton változóan, máshol erősen felhős lesz az ég. Északkelet felé haladva egyre többfelé alakul ki gyenge eső, szitálás – írta meg a Köpönyeg.hu. A nyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, 10-11 fok köré enyhül az idő.

A,Loose,Pile,Of,Fallen,Autumn,Maple,Leaves,Is,On
Fotó: Shutterstock

Kedden erősen felhős, délen borult lesz az ég. Az utóbbi tájakon többfelé várható eső. Gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Szerdán változóan, de a középső tájakon erősen felhős lesz az ég, és esetleg itt fordul elő záporeső, a hegyekben hózápor. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északi szél, 6-7 fok várható.

Csütörtökön északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de zápor vagy hózápor csak néhol fordul elő. Reggel országos, néhol erős fagy lesz mínusz 10 és mínusz 1 fok közötti értékekkel. Délután is csak plusz 1–8 fok valószínű.

Pénteken észak, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, 9-10 fok köré enyhül a levegő.

Szombaton reggelig, délelőttig többfelé lehet csapadék, majd az erős szél hatására csökken a felhőzet. A felmelegedés 3 és 9 fok közé gyengül. A folytatásban fokozatos lehűlés várható, december elejére igazi téli idő ígérkezik, néhol egész napos, kemény faggyal.

 

Köpönyeg szitálás nyugati szél ősz zápor
Kapcsolódó cikkek