BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 683. napja – Jelentős ukrán veszteségekről számoltak be az oroszok, két repülőt lelőttek

The High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) is pictured during the military exercise “Namejs 2022” on September 26, 2022 in Skede, Latvia. (Photo by Gints Ivuskans / AFP)
Összefoglaló:
The High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) is pictured during the military exercise “Namejs 2022” on September 26, 2022 in Skede, Latvia. (Photo by Gints Ivuskans / AFP)

Az orosz-ukrán háború 683. napja – Jelentős ukrán veszteségekről számoltak be az oroszok, két repülőt lelőttek

Egy Szu-25-ös és egy Szu-27-es ukrán gépet ért találat Dnyepropetrovszk megye légterében.

Emellett  - a hadijelentés szerint – 14 HIMARS és Uragan sorotavetők rakétáit semmisítették meg, továbbá hat Neptun hajóelhárító rakétát és 38 drónt az elmúlt nap folyamán.

Defense Minister Pistorius travels to Poland
Fotó: Soeren Stache/dpa


A minisztérium szerint az orosz erők a kupjanszki frontszakaszon négy rohamot vertek vissza, a frontvonal mentén pedig több mint hatszáz ukrán katona esett el vagy sebesült meg, közülük több mint háromszázan a Donyecknél vívott harcokban.
 
Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt "Donyecki Népköztársaság" vezetője a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy az ukrán haderő a Belgorodot és Donyecket ért csapásaival "minden határt átlépett". 

Azt mondta, hogy az orosz hadsereg ezekre a támadásokra "keményen válaszol", de csak katonai célpontokat lő, és a megtorlás nem érintheti a polgári lakosságot, mert "Oroszország nem viselkedhet úgy, mint Ukrajna".

Belgorod központját orosz hatósági közlések szerint december 30-án ukrán rakétatűz érte, aminek következtében 25 ember életét vesztette, több mint százan pedig megsebesültek. Vjacseszlav Gladkov kormányzó vasárnapi Telegram-bejegyzése szerint közülük húsz embert moszkvai kórházak intenzív osztályán, további 69-et pedig más oroszországi egészségügyi intézményekben ápoltak.

Tegnap is kemény harcok dúltak a térségben: Kegyetlen orosz rakétatámadás érte a kelet-ukrajnai Pokrovszk városát
Több felnőtt és öt gyermek vesztette életét a támadásban.

Ukrajna bizonyítékokkal igazolta, hogy Oroszország észak-koreai rakétákkal vívja a háborút
 

A Harkiv megyei ügyészség azt állítja, hogy bizonyítékot talált arra, hogy Oroszország valóban észak-koreai fegyverekkel harcol Ukrajnában. Január 2-án az oroszok egy nagyszabású hadműveletet hajtottak végre, amelyben Harkivot is rakétatámadás érte. Az itt használt fegyverek roncsait elemezve az ügyészség arra jutott, hogy valóban észak-koreai rakétákról van szó. A harkivi régió ügyészsége új bizonyítékokat mutatott be szombaton, amelyekkel igazolják, hogy az oroszok észak-koreai rakétákat vetnek be Ukrajnában. A rakéták után maradt törmelékeket tárták a világ elé.


 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.