BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tartanak szünetet az orosz erők, Harkiv megye közösségeit támadják

Az ukrán közlés szerint több civil is megsérült egy újabb Harkiv megyei közösséget ért orosz támadásban. A határ menti megye településeit napi szinten támadják az oroszok.

Az orosz erők csütörtök délelőtt csapást mértek a Harkiv megyei Kupiansk városára, és a támadások egy többemeletes épületet is érintettek – jelentette Oleh Szinjehubov, a tartomány kormányzója. A támadásban többen is megsérültek.

Amerikai gyártmányú M777-es ágyú lövedékeit készíti elő tüzelésre egy ukrán katona.
Fotó: Katerina Klocsko

A The Kiyv Independent közlése szerint a mentőszolgálatok még vizsgálják a romokat, de azt már megerősítették, hogy

a csapásban egy 57 éves nő életét vesztette, valamint egy 57 és egy 61 éves férfi megsebesült.

Harkiv más területét is érte orosz támadás: két csapást mértek Csuhujev városára is, ahol egy fűtő- és erőműben dolgozó nő életét vesztette a támadásban. Egy másik személy megsérült. Az orosz határhoz való közelsége miatt a Harkiv megyei közösségek szinte napi támadásoknak vannak kitéve.

Továbbá mintegy 22 drónt semmisített meg az ukrán légierő az ország északi és déli megyéiben. Összesen 33 Sahíd-136/131 típusú drónról számolt be a légvédelem. A megsemmisített drónok közül minimum négyet Szumi megyében lőttek le, melyek előtte megrongáltak egy raktárt és egy teherautót. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.