BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin bejelentette: Oroszország kész a békére Ukrajnában

Az orosz elnök arról beszélt, nem áll érdekükben egy elhúzódó konfliktus, számolt be róla a Mandiner.

A Bloomberg írta meg, hogy Vlagyimir Putyin bejelentette: Oroszország békét kötne Ukrajnával, de csak a saját feltételei szerint, és nem fogja feladni az eddig elfoglalt területeit.

 

Putyin arról beszélt, hogy bár Oroszországnak nem áll érdekében egy elhúzódó konfliktus, nem adja fel az eddig elfoglalt területeket, és csak saját feltételei mellett hajlandó a békére. Azt azonban nem részletezte, hogy mik lehetnek ezek a konkrét békefeltételek.

Nem arról van szó, hogy segítenek az ellenfelünknek... Ők is a mi ellenfeleink”

válaszolta az orosz elnök, amikor az Ukrajnának nyújtott nyugati segítségről kérdezték. Putyin a nyugati elitnek tulajdonította a felelősséget az Ukrajnában zajló háborúért.

Zelenszkij: az ellenség megtudja, hogyan néz ki, amikor dühösek vagyunk

Az Ukrajnát közel két éve megtámadó orosz erők pusztítását ígérte újévi beszédében az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij. Közölte: 2024-ben egymillió drón lesz Ukrajna fegyverkészletében. A televízióban elmondott beszédét ukrán tüzérségi eszközökről és vadászgépekről készült felvételekkel illusztrálták. Ukrajnának a drónokon kívül a nyugati partnerek által szállított F–16-os vadászgépek is ott lesznek az arzenáljában 2024-ben. 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.