BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tragikus vonatbaleset történt Csehországban – meghalt a mozdonyvezető

A mozdonyvezető életét vesztette, legalább tíz utas pedig megsérült.

Tragikus vasúti baleset történt január 24-én, a kora reggeli órákban az egyik vasúti átjáróban Detmarovice állomás közelében, írja az iho.hu. A balesetben a mozdonyvezető életét vesztette, legalább tíz utas pedig megsérült. 

https://zdopravy.cz/
Drážní inspekce
Fotó: zdopravy.cz

 Cseh Vasutak (CD) IC 546 Ostravan Návsí állomásról Prágába tartó járata a Karviná és Bohumín megállók közötti szakaszon egy kamionnal ütközött a vasúti átjáróban 5 óra 43 perckor. 

A baleset kimenetele súlyos, mivel a 151.020-as pályaszámú mozdony vezetője a helyszínen életét vesztette, s a vonaton utazók közül is legalább tizen-tizenöten megsérültek. 

közli a közlekedési szakportál, hozzátéve, hogy az észak-morvaországi vasúti átjárók nagyon veszélyesnek mondhatók, több súlyos vasúti baleset is történt már az elmúlt években is, gondoljunk csak az egyik Pendolino balesetére Studenkánál. 

Karviná és Bohumín között szünetel a vasúti forgalom mindkét irányban, a helyszínen van a rendőrség, a tűzoltóság és a közlekedési hatóság is, hogy kivizsgálják az esetet. A Cseh Vasutak közösségi oldalukon azt írják, hogy a helyreállítás az esti órákig is elhúzódhat. A balesetről készült fotókat itt nézhetik meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.